Splošni pogoji poslovanja
Pogoje poslovanja si pred uporabo strani spletne trgovine Topatlet.si pazljivo preberite. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. V kolikor se s pogoji ne strinjate vas prosimo, da spletne trgovine Topatlet.si ne uporabljate. Upravljalec strani, podjetje Topatlet, Samo Rakuša s.p. v nadaljevanju ponudnik storitev si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Topatlet.si kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da Pogoje poslovanja redno spremljate.
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Topatlet.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Topatlet.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
 
Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6. vse cene morajo biti jasno nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebuje davke in stroške prevoza
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok v katerem je možno odstopoti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki
 
Spletna trgovina
Topatlet.si je spletna trgovina, ki omogoča nakupe izdelkov. S spletno trgovino upravlja podjetje Topatlet, Samo Rakuša s.p..
 
Cene
Vse cene v spletni trgovini Topatlet.si so maloprodajne cene, navedene v EUR in vključujejo DDV. Vse cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
 
Naročila
Podatki o oddanem naročilu so shranjeni na strežniku strani Topatlet.si. Z oddajo naročila je sklenjena pogodba o nakupu med naročnikom in prodajalcem. Popravke ali dodatke k naročilu lahko pošljete po elektronski pošti. Z uporabo komunikacijskih sredstev ne nastajajo posebni stroški.
 
KORAKI NAKUPA
Registracija ali nakup kot gost
Za nakupovanje v spletni trgovini TOPATLET se uporabnik lahko registrirate, tako da klikne „Ustvarite račun“. V tem primeru si izmisli uporabniško ime in geslo. S prijavo v račun lahko spremlja svoja predhodna naročila. Če se kupec ne želi registrirati lahko nakup opravi kot gost. V tem primeru ne potrebuje uporabniškega imena in gesla.

Izbira artiklov
Uporabnik izbere artikle, ki jih želi kupiti tako, da ob ogledu artikla na spletni strani klikne gumb "v košarico". Če želi kupiti več različnih artiklov, ta korak opravi za vsak artikel posebej.
Ko uporabnik izbere željene artikle, klikne gumb z ikono košarice, ki je postavljena desno zgoraj. Na novo odprti strani se izpišejo izbrani artikli. Uporabnik lahko spremeni količino kupljenih artiklov tako, da v stolpiču "količina" spremeni količino in klikne modro ikono „posodobite“. Nadaljevanje nakupa uporabnik potrdi s klikom na gumb "na blagajno".
Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke o naročniku, v kolikor je prijavljen z registriranim uporabniškim imenom. Neregistriran uporabnik pri prijavi kupca izbere možnost "na blagajno kot gost". Za nadaljevenje in končno potrditev nakupa uporabnik pritisne gumb "zaključi naročilo".
Na novo odprti strani se prikaže potrdilo o uspešno opravljenem nakupu. Uporabnik dobi na elektronski naslov posredovano potrdilo o nakupu z vsemi podatki o opravljenem nakupu.
Naročilo se hrani v digitalni obliki na strežniku ponudnika.
V roku 1 ure bo vaše naročilo predano prodajalcu kupljenega artikla. V kolikor naročnik poslanega naročila v tem roku ne prekliče, se šteje, da je pogodba o nakupu sklenjena.
Prodajalec bo naročene izdelke poslal v najkrajšem možnem času, s priloženim originalnim računom, morebitnimi navodili in garancijskim listom. V primeru, da blaga, ki ste ga naročili ni na zalogi se bo prodajalec z vami dogovoril o morebitni kasnejši dostavi.
 
Pregled in spremljanje procesa nakupa

Uporabnik lahko naročilo v roku 1 ure od oddaje naročila prekliče s sporočilom na elektronski naslov: info@topatlet.si
 
Plačilni pogoji
V spletni trgovini je možnost plačila:
- nakazilo na TR
- plačilo po povzetju
 
Vračilo blaga
Kupec ima pravico vračilo izdelka v roku 15 dni. Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Ob vračilu mora kupec priložiti račun, ki ga je prejel z naročenim izdelkom. Kupec, ki želi vrniti naročene izdelke mora obvestiti ponudnika na kontaktni email (info@topatlet.si). Originalno zapakirane izdelke je kupec dolžan poslati na naslov Topatlet, Samo Rakuša s.p., Jana Husa 21, 1000 Ljubljana. Reklamacija bo rešena v zakonskem roku. Za raziskanje aktualnega stanja reklamacijskega postopka lahko kupec kontaktira preko elektronske pošte info@topatlet.si.
 
Pravica do odstopa pogodbe
V skladu s 43.č členom ZVPot ima potrišnik pravico, da v roku 15 dni od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razloga za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe.
Potrošnik ima pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine ter stroškov dostave
 
Kodeks ravnanja po ZEPT:
Podjetje Topatlet, Samo Rakuša s.p. posluje v skladu z zakonom o elktronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več informacij o ZEPT je na voljo na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije.
 
Pravno obvestilo
Spletna trgovina Topatlet.si je z vsem besedilom, slikami in ostalo grafiko na spletni strani zašćitena z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.
 
Odgovornosti
Upravljalec Topatlet.si se trudi, da bi ta stran vključevala točne in ažurne informacije. Ob tem pa ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani Topatlet.si. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja (kot je naprimer barva).
 
Varovanje vaših podatkov

Upravljalec spletne strani Topatlet.si je podjetje Topatlet, Samo Rakuša s.p.. V skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Zagotovili bomo vse razumne ukrepe , da podatki, ki niso namenjeni javnemu prikazu (registriranih in neregistriranih obiskovalcev), ne bodo dostopni tretjim osebam in javnosti.
Dostavni službi – GLS in Pošti Slovenije bodo dostavljeni samo podatki potrebni za dostavo.
Podatki, ki jih Topatlet.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrbno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter zaščito in urisničevanje zakonitih interesov spletne strani ali Topatlet.si ali podjetja Topatlet, Samo Rakuša s.p., ki s spletno stranjo upravlja.
Za potrebe poslovanja upravljalec zbira naslednje uporabnikove podatke:
- ime in priimek
- naslov in kraj bivanja
-naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime)
-ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu razen gesla
Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, upravljalec ne odgovarja.
Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih dostopate do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik se shrani tudi trajni piškotek, to je identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku). Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku spletne strani Topatlet.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškoti pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.
Upravljalec spletne strani Topatlet.si lahko podatke uporabi za namene statističnih analiz.
 
 
Podatki o ponudniku / prodajalcu
Naziv podjetja: Topatlet, Samo Rakuša s.p.
Sedež podjetja: Jana Husa 21, 1000 Ljubljana
Davčna številka: SI52478912
Transakcijski račun: (Abanka, SI56 0510 0801 3303 736)
Matična številka: 3613402000