Sem že registriran
- Športna prehrana
- Namen
- Oblika
- Sestava
- Čas
- Blag. znamka
- Pripomočki
- Ugodno
- Nasveti
- Zaupajo nam
- Kontakt
SPONSER MALTODEXTRIN 100 so ogljikovi hidrati v prahu iz hidroliziranega koruznega škroba. Priporočljiv za polnjenje z ogljikovimi hidrati (carboloading) pred dolgotrajno vadbo ter za okrevanje po njej. Ogljikovi hidrati prispevajo k obnovi normalnega delovanja mišic po zelo intenzivni in dolgotrajni vadbi, ki povzroča utrujenost mišic in izčrpanje glikogena v skeletnih mišicah*.
Prednosti:
SPONSER-jev Maltodextrin – so dolgoverižni ogljikovi hidrati, ki so zelo dobro topni. Maltodextrin 100 je idealen za obogatitev skoraj vseh pijač, napitkov ali hrane z dodatno energijo. Primeren je za polnjenje z ogljikovimi hidrati (carboloading) en dan ali dva pred dolgotrajno vadbo ter za okrevanje po vadbi, pa tudi med športnimi pripravami.
Prašek je nevtralnega okusa in je narejen iz koruznega škroba. Sladkorni spekter tega čistega ogljikovega hidrata v prahu (95 % suhe snovi) sestavljajo polisaharidi ter maltoza in dekstroza.
*Koristni učinek dosežemo z vnosom 4g ogljikovih hidratov na kg telesne teže v prvih štirih urah po vadbi ali najkasneje šest ur po zelo intenzivni vadbi.
PROIZVAJALEC: Proizvedeno v Franciji za SPONSER Sport Food AG,CH-8832 Wollerau. www.sponser.com
Hranilne vrednosti | Na 100g |
Energija | 1615kJ / 380 kcal |
Maščobe | 0g |
od tega nasičene | 0g |
Ogljikovi hidrati | 95g |
od tega sladkorji | 3,8g |
Beljakovine | 0g |
Sol | 0g |
SESTAVINE: koruzni škrob (encimska hidroliza).
Polnjenje z ogljikovimi hidrati (carboloading): 4 x 1 porcija na dan: po zajtrku, kosilu in večerji in pred spanjem.
Regeneracija: 1 porcija po vadbi. Dodamo v hrano ali pijačo.
Porcija je odvisna od telesne teže:
Telesna teža | Ena porcija |
45kg - 55kg | 4 merice (52g) |
55kg - 65kg | 5 meric (65g) |
65kg - 75kg | 5,5 meric (72g) |
75kg - 85kg | 6 meric (78g) |
85kg - 95kg | 7 meric (91g) |
Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih